Bialy, Marx, na podpiętym aku. potem opłukuję wężem na funkcji "deczcz" lub "mgiełka" :wink:
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sebba75Zamieszczone przez Jarek_wawasebba75, Czy przed woskiem DODO można użyć Liquid Golda jako step2 ?
Bo za bardzo nie wiedziałem jak traktować LG, czy jako step2, czy jako step3.
Na wiosnę zgłoszę się do Ciebie po wosk DODO.
Jestem mile zaskoczony woskiem Gold Class Megsa który nakładałem w listopadzie (nieudolnie i bez glinki).
Dzisiaj opłukałem skodę wodą "demineralizowaną" na myjni bezobsługowej i pięknie zmyło cały brud, i nadal kropelkuje.
Mycie 3 zł i nie ma ryzyka zmycia wosku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tdi122Big, a przy jakiej temperaturze nakładałeś wosk
Zamieszczone przez tdi122Myłeś szamponem czy pianą
Zamieszczone przez tdi122Mój Collinite jeszcze trzyma ale już się kończyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, no mówię, że nie odróżniam , ale wg. Ciebie należałoby zapodać politurę, a na to wosk?
musze dopytać kolesi z myjni, bo albo tak właśnie robią, albo jest nieporozumienie w nazewnictwie i politurą nazywają po prostu jakiś najlepsiejszy wosk, jaki mają :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale wg. Ciebie należałoby zapodać politurę, a na to wosk?
Politura odzywia lakier a takze nadaje mu "mokrego" efektu i głębi koloru. Dpoiero na to nakładany jest wosk jako zabezpieczenie całego efektu i dodatkowe poprawienie blasku.
[ Dodano: Sro 03 Lut, 10 17:06 ]
Zamieszczone przez szkodapoliturą nazywają po prostu jakiś najlepsiejszy wosk, jaki mająCzarny Elegance
Komentarz
-
-
szkoda, na myjakch pracują zwykle ludzie którzy nie maja pojęcia o czyszczeniu aut Są to zazwyczaj, mówiąc wprost, pijaczki lub obiboki którzy muszą przezyć od 1-go do 1-go a że nigdzie indziej nie moga dostać pracy wiec idą do myjni.
Oni nie maja pojęcia o środkach stosowanych do czyszczenia aut, więc dla nich politura i wosk moze oznaczać to samo 8)
Tak dla przykładu:
To jest politura - http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=268
a to jest wosk - http://www.sklep.car-spa.pl/pl/produ...um---wosk.htmlCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigszkoda, na myjakch pracują zwykle ludzie którzy...
u nas pracują zdecydowanie panowie po odbyciu kary
w każdym razie nie oni sami decydują co robią z autem.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodau nas pracują zdecydowanie panowie po odbyciu karyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
tdi122, taczka Ci się przewróciła
nie mogłem się powstrzymać
po myciu od razu do garażu czy zostawiłeś na dworze?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ektdi122, taczka Ci się przewróciła
Zamieszczone przez Jac_ekpo myciu od razu do garażu czy zostawiłeś na dworze?
[ Dodano: Sro 03 Lut, 10 19:11 ]
Zamieszczone przez BigMyłem szamponem Gold Class, ale ostatnio 2 razy był wyty pianą na myjniach bezobsługowych.
Zamieszczone przez BigA kiedy nakładałeś?
Obecnie wygląda tak:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigtdi122, no to długo ci sie trzyma.
sebba75, no kolorek naprawdę zacny, co używałeś do procesu??? Seba wiesz co dzisiaj za obserwowalem ze snieg/lodzik nie bardzo przymarza (tzn jakos bez nakladu sily tylko pod miotelka odchodzi) do tych elementow co przejechalem maszyna z Liquid Gold + "W06+"Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
Komentarz